Kaakoperatie 

Wanneer is een kaakoperatie nodig

Sommige ernstige afwijkingen van het gebit en van de kaaksbeenderen kunnen niet uitsluitend met beugels behandeld worden.
Soms is de afwijking te groot of kan de groei zo ongunstig verlopen dat een gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandeling nodig is.
Wanneer de patiënt volwassen is en niet meer groeit, zijn de mogelijkheden van een orthodontische behandeling eveneens beperkt en is het mogelijk dat het dragen van een beugel niet volstaat om het probleem op te lossen.

In deze omstandigheden kan chirurgische kaakcorrectie een oplossing bieden. Het kan gaan om een ingreep van de onderkaak en/of de bovenkaak.
Hierdoor bereikt men over het algemeen ook een verbetering van het uiterlijk.
Voor een gecombineerde orthodontisch-chirurgische behandeling werken we samen met gespecialiseerde kaakchirurgen.

Het verloop

Bijna altijd zullen de tanden en kiezen in de boven- en onderkaak eerst met vaste apparatuur mooi op een rij  gezet worden, zodat de tanden later precies op elkaar kunnen passen.
Soms is het echter nodig om de afwijking eerst erger te maken: de tanden en kiezen passen tijdelijk slechter op elkaar. Nadien zal de kaakchirurg door het verplaatsen van de boven- en/of onderkaak de juiste verhoudingen herstellen.
Na de chirurgische kaakcorrectie volgt de orthodontische nabehandeling waarbij je orthodontist het operatieresultaat nog verder verbetert.

Voor meer specifieke informatie over de operatie zelf kan je terecht bij de kaakchirurg.

Meer info over de chirurgische ingreep wordt mooi uitgelegd op deze site:  http://www.mkawaasland.be/behandelingen/kaakcorrectie