WELKE TOESTELEN ZIJN GESCHIKT?

Wij raden een Oral-B tandenborstel aan.
Bij voorkeur een toestel dat zorgt voor roterende bewegingen en pulserende bewegingen (= 3D)
Dit zijn de modellen van de PRO reeks (liefst niet reeks 600 - 750, wel reeks >2000), de SMART reeks (kan verbonden worden met de OralB-app) en de iO reeks.

Hieronder enkele toestellen die wij aanbevelen. Door op de foto te klikken kom je op de webshop van Bol.com en kan je prijzen vergelijken.

De PRO-reeks

Het toestel uit de Pro-reeks met nummer >2000 raad ik aan als minimum-vereiste voor het poetsen met blokjes. Liefst niet reeks 600 - 750.

 

De SMART-reeks

Dit toestel is gelijkaardig als de Pro, maar heeft als voordeel dat je je poetshistoriek kan nakijken in de app van OralB.

De iO-reeks

Dit is het nieuwste toestel van OralB. 
Het heeft geen klassieke elektromotor meer, maar een inductie-magnetische motor. Wie het trillen van de bovenstaande toestellen vervelend vindt, zal dit met dit toestel minder storend vinden.

Er bestaan verschillende modellen: versie 7 - 8 - 9. Het verschil gaat van extra functies tot een kleurendisplay ipv monochroom display. De motorisatie in deze versies is overal dezelfde.

Let wel, de nieuwe iO heeft andere opzetborstels en is dus niet compatibel met de vroegere borstels!!!
Er bestaan voorlopig ook nog geen speciale opzetborstels voor blokjes, maar er werd mij verteld dat deze in ontwikkeling zouden zijn... 

 

BELANGRIJK

Een elektrische tandenborstel blijft ALTIJD in het stopcontact zitten, zo zal je altijd met een goed werkend toestel poetsen. 
Wie dit niet doet, zal wel al gemerkt hebben dat, eens je toestel goed is opgeladen, het poetsen beter gaat.

WELKE TOESTEL IS NIET GESCHIKT?

OralB toestellen voor Kids en Junior zoals de Vitality reeks zijn vaak niet voldoende krachtig voor het gebruik tijdens de blokjesbehandeling.